Duurzame aankopen voor pensioenfondsen (1)

Zwaaikom, Oosterhout voor BPL Pensioen Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft namens BPL Pensioen 29 duurzame woningen gekocht in Gemeente Oosterhout (Noord-Brabant). De eengezinswoningen worden gerealiseerd op het eiland De Zwaaikom ten westen van het stadscentrum. Arthur van der Wal, Anjelica Cicilia en Martin Companje bezegelden de overeenkomst in oktober op vakbeurs PROVADA in Amsterdam.

De 21 tussenwoningen en 8 hoekwoningen (gemiddeld 129 m2) worden duurzamer uitgevoerd dan wettelijk is voorgeschreven, onder meer door extra isolatie, triple beglazing en lage temperatuur verwarming. Dit zorgt voor lagere energielasten voor de bewoners en een reductie van de CO₂-uitstoot. “Deze belegging zorgt voor een verdere vergroening van onze woningportefeuille’, zegt Mark Rosenberg, bestuurslid van BPL Pensioen. “Duurzame woningen voorzien in een duidelijke vraag van woningzoekenden en behouden langer hun waarde. Dat draagt bij aan goede, betaalbare pensioenen voor de deelnemers in het pensioenfonds.”

De woningen in Oosterhout worden gebouwd door Bouwbedrijf Roosdom Tijhuis Rijssen B.V. conform haar Identis Woonconcept. Roosdom Tijhuis realiseert voor Syntrus Achmea ook woningen in Doetinchem en Ede. Lees hier het persbericht.

Duurzame aankopen voor pensioenfondsen (2)

Hart van de Waalsprong, Nijmegen voor PME pensioenfonds Namens PME pensioenfonds heeft Syntrus Achmea 119 zeer energiezuinige appartementen gekocht in Nijmegen. Ook deze overeenkomst is getekend in oktober tijdens vakbeurs PROVADA in Amsterdam. De woningen variëren in grootte tussen de 58 en 134 m2 (gemiddeld 79 m2) en zijn geschikt voor een brede doelgroep, zowel gezinnen als starters, studenten, ouderen en mensen met bijzondere woonwensen. Verkopers zijn AM Gebiedsontwikkeling en VanWonen. Het project Hart van de Waalsprong omvat naast woningen ook een energieneutraal winkelcentrum met ruim 11.800 m2 commerciële ruimte. Dit centrum is gekocht door Hans Geveling Vastgoed. Hart van de Waalsprong biedt een zeer gevarieerd en compleet programma: koopwoningen, middensegment en vrije sector huurwoningen en 101 sociale huurwoningen. hartvandewaalsprong.nl/nl/het-plan/plan-360/

Lees hier het persbericht.

Verduurzaming woningen BPL Pensioen

Syntrus Achmea en BAM Wonen hebben overeenstemming bereikt over de verduurzaming van 298 woningen van BPL Pensioen. De woningen zijn verdeeld over acht projecten in Hillegom, Nootdorp, Enschede (2x), Veldhoven, Eindhoven, Rockanje en Den Bosch. Boris van der Gijp (directeur vastgoed Syntrus Achmea) en Jasper Blanken (directeur renovatie projecten BAM Wonen) ondertekenden de overeenkomst op donderdag 28 oktober op vastgoedbeurs PROVADA in RAI Amsterdam.

Bij het verduurzamen voorziet BAM Wonen de woningen onder meer van zonnepanelen, geïsoleerde deuren, CO₂-gestuurde ventilatie en HR++ glas. Bewoners zien hun wooncomfort toenemen en hun energieverbruik dalen. Daarnaast stijgen de woningen in waarde, wat bijdraagt aan goede en betaalbare pensioenen voor de deelnemers van BPL Pensioen. De 298 woningen maken deel uit van de 1.100 woningen die Syntrus Achmea de komende jaren gaat verduurzamen voor BPL Pensioen. Dat aantal komt bovenop de 800 woningen die al zijn of worden gerenoveerd. In totaal wordt daarmee één op de vier woningen in de kernportefeuille van het pensioenfonds (circa 6.900 woningen) verduurzaamd. Begin 2022 start BAM Wonen met de werkzaamheden aan de woningen in Nootdorp en Hillegom, gevolgd door twee projecten in Enschede. De oplevering van alle projecten staat gepland voor eind 2022. Lees hier het persbericht.

Deel deze pagina